Bestemmingsplan Prinses Margietstraat 10

Afgelopen week stond het bestemmingsplan van Prinses Margrietstraat 10 op de politieke agenda. Onze visie als Zwijndrechtse Plus Partij:

”In onze gemeente hebben wij een uitdaging rondom het aantal beschikbare woningen. Met de autonome verwachte groei moeten er alleen in Zwijndrecht al 1400 woningen bijgebouwd worden.

Na het lezen van de stukken zijn wij tot de conclusie gekomen dat de herinrichting van Prinses Margrietstraat 10 door het bouwen van 10 levensbestandige twee-onder-een kap woningen bijdraagt aan de vraag naar woningen, echter het past niet bij de visie van het concept raadsprogramma waarin staat beschreven dat er een mix moet komen van verschillende typen woningen.

Mensen of starters met een minder budget vallen volgens ons hierdoor buiten de boot in dit plan, dit is wat ons betreft een gemiste kans. Ook maken wij ons zorgen over de bezwaren van bewoners na het horen van de insprekers. Ik wil de insprekers bedanken voor het delen hun visie. 

Voorzitter, wij zetten na het horen van insprekers ernstige vraagtekens bij het draagvlak bij bewoners zoals wordt beweerd via diverse nieuwskanalen. Ook vinden wij het jammer dat er geen mix is van woningen in het goedkopere en middeldure segment in het bestemmingsplan. Wegens de bezwaren van bewoners die zojuist inspraak hebben gehad en het gebrek aan een mix van woningen in het goedkopere en middeldure segment, zijn wij voorlopig tegen dit raadsvoorstel.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Zwijndrecht en onze partij

Volgt u ons al op social media?

Bent u benieuwd wat er speelt? Op onze social media kanalen plaatsen wij updates als partij nieuws, updates met betrekking tot onze campagne en nog veel meer.