Benoeming kinderburgemeester Zwijndrecht en kinderambassadeurs

Op dinsdag 30 augustus was het zo ver! De nieuwe kinderburgemeester van Zwijndrecht en kinderambassadeurs van de gemeente werden benoemd. Jaylinn heeft de ambtsketen overgedragen aan de eerste mannelijke kinderburgemeester van Zwijndrecht: Melle Kramer. Hij zal zich komend schooljaar inzetten voor onze gemeente. Kinderburgemeester Melle Kramer: “Ik ben heel blij dat ik de nieuwe kinderburgemeester van Zwijndrecht ben. Ik verheug me om samen met de kinderambassadeurs mooie dingen voor Zwijndrecht te doen.”

Ook burgemeester Hein van der Loo kijkt uit naar de samenwerking: “Ik heb Melle nu al leren keren als een hele leuke jongen die ideeën graag samen verder brengt. En ‘samen doen’ is waar we voor staan in Zwijndrecht. Ik zie uit naar de samenwerking met mijn nieuwe collega-burgemeester en de kinderambassadeurs!”

Naast de kinderburgemeester zijn ook alle kinderambassadeurs voor komend schooljaar verwelkomd. De kinderburgemeester en -ambassadeurs kunnen zelf onderwerpen aandragen waarvan zij vinden dat dit extra aandacht verdiend, maar ze worden ook regelmatig benaderd door medewerkers van de gemeente om ergens over mee te denken of bij te helpen. De kinderen kunnen maximaal 1 jaar kinderburgemeester zijn, of 1 tot 2 jaar kinderambassadeur.

Dit jaar zijn er maar liefst 11 kinderambassadeurs: Manou Kleinjan (Abraham Hellenbroekschool), Sascha Loïs van Zijderveld (De Rank), Mario van der Linden (De Develhoek), Fenne Bloem van der Horst (De Tandem), Jesse Ikoeazu (De Tourmalijn, Emmastraat), Mats Vreugdenhil (Het Akkoord), Ata Arikan (De Bron), Thijs Meuzelaar (De Tourmalijn, Schaepmanlaan), Ruben Drescher (KC de Notenbalk), Norah Welgraven (KC de Kim) en Wouter Nuis (KC De Brug).

Wij wensen Melle en alle kinderambassadeurs een leuke, maar vooral ook leerzame periode toe!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Zwijndrecht en onze partij

Volgt u ons al op social media?

Bent u benieuwd wat er speelt? Op onze social media kanalen plaatsen wij updates als partij nieuws, updates met betrekking tot onze campagne en nog veel meer.