Zwijndrechtse Plus Partij

Sociaal Wijkteam

Sociaal wijkteam voor alle leeftijden.

Het principe één gezin, één plan, één regisseur is in januari 2020 van start gegaan. Het Centrum voor jeugd en gezin /jeugdteam en het Vivera wijkteam voor volwassenen is één team geworden. Door deze twee teams samen te voegen kunnen de inwoners van Zwijndrecht die ondersteuningsvragen hebben beter worden geholpen. Het nieuwe team biedt een totaal aanbod van informatie, advies en een integraal ondersteuningsplan voor alle leeftijden. Door de teams samen te voegen kan de ondersteuning veel beter met het gezin en met betrokken hulpverleners op elkaar worden afgestemd. Om dit plan te ondersteunen is er ook gekozen voor een samenwerkingsverband met jeugdteams Zuid-Holland-Zuid, MEE plus en Vivenz. Voor inwoners die gebruik maken van de diensten van het Vivera Sociaal wijkteam veranderen hun contact personen niet. Ook de Vivera inlooppunten op de locaties van Diverz in de wijken blijven bestaan.